Wprowadzenie do groznawstwa - Fizek, Sonia; Garda, Maria B.; Chojnacki, Marcin M.; Grabarczyk, Paweł; Jędrasiak, Kamil; Staszenko-Chojnacka, Dominika; Petz, Artur; Karpowicz, Martyna; Górska, Alicja (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2025)
Publikacja stanowi pierwszy na polskim rynku podręcznik o charakterze wprowadzenia do groznawstwa. Składa się z dwóch części. Pierwsza jest prezentacją wybranych, najważniejszych kategorii analitycznych groznawstwa z perspektywy specyfiki obszaru gier i jego odrębności od innych form medialnych. Druga zawiera przykłady praktycznego wykorzystania omawianych wcześniej kategorii, a także analizy konkretnych gier lub ich gatunków.