Uczniowie jednego Mistrza. Klasyczne instytucje postępowania administracyjnego w dobie przemian - Furmanek, Tomasz; Ciesielska, Agnieszka; Wyporska-Frankiewicz, Joanna; Żukowski, Ludwik; Adamiak, Barbara; Bąkowski, Tomasz; BOGUSZ, MARIUSZ; Chlebny, Jacek; Chmielarz-Grochal, Anna; Dańczak, Paweł; Dębski, Maciej; Dolnicki, Bogdan; et al. (Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2025)
Niniejsza Księga jubileuszowa powstała dzięki wsparciu Partnerów: Okręgowej Izby Radców Prawnych w Łodzi, Okręgowej Rady Adwokackiej w Łodzi, Krajowej Izby Doradców Podatkowych i Izby Notarialnej w Łodzi. Partnerzy wydania przekazali nadto Jubilatom listy gratulacyjne z życzeniami zdrowia, wszelkiej pomyślności, a także wielu dalszych sukcesów zawodowych. Wyrażając uznanie dla stanowiącego nieocenioną pomoc w wykonywaniu zawodów prawniczych dorobku naukowego Panów Profesorów, a także dla Ich twórczego wkładu w kształtowanie orzecznictwa sądów administracyjnych, złożyli podziękowania za pasję naukową i społecznikowską, za trud nauczania młodych adeptów sztuki prawniczej, za podejmowanie działań na rzecz integrowania środowiska naukowego z ludźmi pracującymi w zawodach prawniczych i ekonomicznych, za tworzenie atmosfery sprzyjającej współpracy różnych grup prawników, za sympatię okazywaną samorządom zawodów prawniczych. Komitet Organizacyjny Jubileuszu składa Partnerom serdeczne podziękowania za okazaną pomoc i wsparcie.