Diploma és bölcső között. Gyermeket nevelő hallgatók a felsőoktatásban - Biró, Enikő; Drjenovszky, Zsófia; Hegedűs, Rita; Hires-László, Kornélia; Mikó, Fruzsina; Sántha, Ágnes; Sztáray Kézdy, Éva; Tóth-Batizán, Emese (L'Harmattan Open Access, 2026)
A kötet célja a Károli Gáspár Református Egyetem részvételével megvalósuló „Befogadó tanulási környezetek támogatása – stratégiák a gyermeket nevelő, családos hallgatók támogatására a felsőoktatásban” című Erasmus+ projekt tudományos igényű összefoglalása. A projekt (azonosító: 2023-1-HU01-KA220-HED-000156058) négy ország – Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna – felsőoktatási intézményeinek és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének együttműködésében valósult meg. A kutatás célja annak feltárása volt, hogy milyen akadályok nehezítik a gyermekvállalást és a gyermeknevelést a felsőoktatási tanulmányok idején, valamint milyen intézményi támogatások segíthetik a családos hallgatókat. A fókuszcsoportos vizsgálatokra és szakirodalmi elemzésekre épülő eredmények minden felsőoktatási intézmény számára hasznos útmutatókkal, javaslatokkal szolgálhatnak annak érdekében, hogy befogadó, rugalmas tanulási környezetek biztosíthassanak a gyermeket nevelő hallgatók számára, elősegítve ezzel az esélyegyenlőséget és a hallgatói jóllétet a felsőoktatásban.