»Buenas artes« - Toplak, Kristina (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2022)
Monografska publikacija »Buenas Artes«. Ustvarjalnost Slovencev in njihovih potomcev v Buenos Airesu je sistematična, interdisciplinarna obdelava likovne ustvarjalnosti, umetnostnih svetov in umetnostne produkcije Slovencev v glavnem mestu Argentine. Besedilo monografije temelji na treh obsežnih terenskih raziskavah, ki so bile v obsegu šestih mesecev izvedene v Avstraliji in Argentini, predvsem med Slovenci, ki so se tam naselili po drugi svetovni vojni.